Rento lomaviikko Lefkaksella


Rento lomaviikko Lefkaksella 

Matkasuunnitelmia


Lefkas kutsui jälleen, kun matkaseurani ja minä mietimme kohdetta viikon reissulle Juhannuksen jälkeen. Olin ehtinyt jo suunnitella (sekä varata) syksyksi saarihyppelyreissun Joonianmerelle, reittinä Ateena-Kefalonia-Ithaka-Lefkas-Korfu, ja ohikiitävän hetken mietin, mahtaisiko tulla tylsää, kun vierailisin Lefkaksella peräti kaksi kertaa tänä vuonna. :D Aika pian kuitenkin löimme suunnitelman lukkoon ja varasimme Apollomatkoilta paketin tarjoushinnan houkuttelemina. 

Loman tavoite oli puhtaasti irtiotto ajesta ja rentoutuminen. Matkakumpanillani alkoi kesäloma, minä puolestani lomailen pidemmin vasta syyskuulla,  joten pieni tauko tuli tosiaan tarpeeseen! 

Suunnittelimme seuraavaa: 

✅️Moottoripyörän vuokraus
❌️Moottoriveneen vuokraus päiväksi
❌️Pyöräretki Meganissilla
✅️Agiofili-ranta
✅️Agios Ioannis-ranta ja vanhat tuulimyllyt
✅️Päivä Porto Katsikilla
✅️Päivä Mikros Gialos-rannalla

Rentoutumisen ehdoilla mentiin, ilman suorituspaineita, mutta yllättäen suurin osa suunnitelmista toteutuikin -ja loput jäivät odottamaan seuraavaa kertaa! Yllätyksiäkin koettiin. Reissusta jo kotiutuneena, olen päässäni jäsennellyt näkemäämme ja kokemaamme, ja nyt voisin siitä hieman jakaa.



On mielenkiintoista, miten jokainen meistä kokee paikat ja tilanteet eri lailla. Minua jännitti jakaa pala omaa Kreikka-unelmaani, kun rinnalla oli nyt matkakumppani. Olen tottunut viime aikoina matkustamaan yksin, jolloin voin seurata omaa intuitiotani ja liikkua fiiliksen mukaan (=yleensä paljon). Mietin, miten löydämme yhteisen sävelen, niin että molemmat saavat nauttia lomasta täysin siemauksin. Huolehdin turhaan! Ratkaisuksi osoittautui: 



Vuokraskootteri! Tuo kerrassaan kätevä kulkupeli: Hintaa 200-kuutioiselle pyörällemme tuli 20€/ päivä. Sillä pärjäsimme mukavasti viikon. Pääsimme näkemään saarta eri puolilta ja päihitimme mutkaisimmatkin vuoristotiet, mitä aluksi epäilin, olihan kyydissä rapiat 170kg ja lomakilot päälle!

Miksi Lefkas?


Lefkaksen vetovoima perustuu minun kohdallani näihin asioihin:

+ Saari on sopivan kokoinen: ei liian iso eikä liian pieni. Sen voi kiertää parissa tunnissa, mutta tutkittavaa riittää varmasti useampaan reissukertaan.

+ Keskeinen sijainti saarihyppelyä ajatellen, lauttayhteyksiä. Autolla taas voi vierailla esimerkiksi mantereen Pargassa, Prevezassa, Sivotassa tai Acheron-joella.

+ Korkeuserot ja silmiä hivelevät maisemat

+ Vehreys, kaunis luonto

+ Upeat rannat, mistä valita

+ Tarjolla edullista majoitusta

+ Rentous ja takuuvarma lomafiilis!


Lefkas ei tarjoa esim. Kykladeille tyypillisiä sokeritoppataloja, ns. "sinivalkoista" Kreikkaa. Sen sijaan saarella on annettavanaan huikea repertuaari kirkasvetisiä pikkukivirantoja, vuoristokyliä ja vapaa-ajan aktiviteetteja. Myös ravintolatarjonta on varsin runsas. 





Lomamme oli siis varsin onnistunut. Mitäpä muuta siihen tarvittaisiinkaan? Kerron seuraavissa postauksissa hieman tarkemmin, mitä teimme ja missä liikuimme viikon aikana. Mukana saattaa olla muutama vinkkikin, jos olet suuntaamassa Nidriin lomallasi :) pysythän siis mukana matkassa!





















Kommentit

Suositut tekstit