Manner-Kreikan helmi Acheron Springs

Manner-Kreikan helmi Acheron Springs 

Acheron-joki 


Joonianmeren alueen mielenkiintoisimpiin luontokohteisiin lukeutuva Acheron Springs on retken arvoinen. Sen löytää läheltä Pargaa, mutta päiväretki Lefkadalta tai Sivotastakaan ei ole mahdoton. Perigialista ajomatkaa kertyi 1h 50min ja matkaa oli 97 km. Kohde oli helppo löytää Google mapsin ja opasteiden avulla. 

Acheron-lähteisiin liittyy muinaista mystiikkaa, eikä se ihmetytä ollenkaan, sen verran erikoisesta paikasta on kyse. Lähteille pääsee kävellen isolta parkkipaikalta, jossa on myös ravintola. Perusvarustukseen kuuluu tietysti uimapuku ja ehdottomasti uimakengät, jos haluaa kahlata joessa. Suositellaan myös puhelimelle vedenpitävää pussia vahinkojen varalta. Itsehän hyppäsin jokeen jo vaellusreitin alussa, sillä halusin saada kaiken irti kokemuksestani! 




Vesi on kylmää, mutta helteisessä säässä se ei haittannut. Kahlasin joessa ensimmäiselle pikku koskelle asti, jolloin siirryin kulkemaan joen oikeaa puolta. Polku oli viidakkomainen. Joen joutui kuitenkin ylittämään myöhemmin päästäkseen paikkaan, josta ihmiset lähtivät vaeltamaan kohti lähteitä. 


Acheron Springs


Joen vasenta puolta kulkeva vaellusreitti Acheronin alkulähteille päättyi kohtaan, jossa joki virtasi matalana, leveänä ja hyvin rauhallisesti. Joen molemmin puolinkohosivat korkeat kalliot, joiden uumenista vesi pulppusi kymmenissä eri paikoissa! Tässä kohtaa monet riisuivat kenkänsä ja käärivät housunlahkeensa ja lähtivät kahlaamaan jokea pitkin eteenpäin. Vesi oli pitkään matalaa, mutta jossain vaiheessa se alkoi syvenemään. Käännyin siinä kohtaa, kun vesi alkoi ulottua kainaloon, ja jouduin kannattelemaan reppuni molemmin käsin pääni päällä. Nautin niin jokiosuudesta, jossa sain nauttia luonnosta kaikessa rauhassa, kuin lähteistä, joiden äärellä jaoin innostukseni monen muun kanssa. Vaikka vietin kylmässä vedessä varmaan pari tuntia, se oli sen arvoista! 









Kommentit

  1. Tuo on ihana, vähän semmoinen maaginenkin paikka! En kyllä tajua, miten oot viettänyt noin pitkän ajan vedessä. Minä oli nilkkoihin asti veden alla sen aikaa, että just ja just saatiin kuvat otettua. Ja kyllä piti tehdä töitä, että kuviin sai ilmeeksi jotain muuta kuin irvistyksen. 😁

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kati! 😅 En tiedä, kylmäähän se oli, mutta onneksi ilma oli +30c, ja varmaan se virtaavassa vedessä kahlaaminen kävi fyysisestä työstä, pysyi verenkierto hyvässä liikkeessä!

      Poista
  2. Näyttääpä hienolta paikalta, todella kauniin väristä vettä. En ole koskaan kahlannut joensuuntaisesti, joskus on tullut patikoidessa ylitettyä pieniä jokia. Vuonna 2020 piti tehdä 1,5 kuukauden reissu Pohjois-Amerikkaan, jossa oltaisi käyty myös Utahin Zionissa ja siellä mahdollisesti The Narrows -patikka. Tuosta tuli se siinä mielessä mieleen, että sielläkin olisi ollut kahlaamista tiedossa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vau, mikä patikkareissu, toivottavasti pääsette vielä toteuttamaan tuon matkan! Acheron Springs oli kyllä todella kaunis luontokohde. Kannattaa käydä, jos liikkuu Prargan seudulla!

      Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit