Iltapäivä Ateenassa

Iltapäivä Ateenassa


Ensimmäistä kertaa Ateenassa


Tunnustan: olen surkea kaupunkilomailija. Väenpaljous ahdistaa. En tiedä, mitä tekisin. Kärsin nälkää, koska en osaa päättää, mihin ravintolaan menisin syömään. Eikö olekin kamalaa? Onneksi olin saanut mahtavat vinkit tuttavaltani Ateenassa viettämäni iltapäivän varalle. Seurasin listaani orjallisesti, ja sen avulla onnistuin! Kiitos vinkkien antajalle! :-)

Olin siis syyskuussa 2021 Kykladien saarihyppelyllä 10 päivää, jonka jälkeen menin vielä bussilla 6 päiväksi Lefkadaan. Olin alunperin varannut viimeisen yön majoituksen Monastiraki-aukion läheltä ja minulla oli aikainen paluulento. Ajatus julkisten käyttämisestä tuntemattomassa kaupungissa ja lentokentälle ehtimisestä stressasi hieman, ja päädyin vaihtamaan majoituksen AirBnb-asuntoon Artemiksessa, joka sijaitsee 15 minuutin ajomatkan päässä lentokentältä. Asunto itsessään maksoi vain 28€/ yö, mutta emäntä haki ja vei lentokentältä pientä korvausta vastaan. Tein oikean ratkaisun! Mikä ihana paikka tuo olikaan! (Majoituksesta lisää myöhemmin.)


Akropolis ja Plaka


Lefkadan bussi saapui Ateenaan noin klo 14. KTEL:in bussiterminaalista otin taksin Monastiraki-aukiolle. Suuntasin kohti Akropolis-kukkulaa. Alueelle oli 20€:n sisäänpääsymaksu. Muinaisten arkeologisten raunioiden lisäksi Akropoliin kukkulalta oli upea näköala joka suuntaan yli Ateenan. 



Päivä paahtoi kuumimmillaan, ja laskeutuessani Akropolikselta osuin puolivahingossa Klepsydra-ravintolaan, josta olin saanut suosituksen. Tällä kertaa otin vain vettä ja appelsiinimehua, sillä olin ajatellut säästää tilaa vatsassani kreikkalaiselle kebabille: ravintola O Thanasis oli myös listallani. 

Klepsydrassa viettämäni virkistäytymishetken jälkeen lähdin vaeltamaan Plakan alueella. Pienen matkan päässä olivat Plakan ravintolaportaat:

Eipä olisi ollut huono vaihtoehto tämäkään illallispaikaksi! Mutta en kadu: kreikkalainen kebab vei tosiaan kielen mennessään. Annos oli tosin jättimäinen!

Psiri ja 360 DEGREES Coctail Bar

Plakan lisäksi minulla oli hieman aikaa tutustua myös toiseen kaupunginosaan, trendikkääseen Psiriin. Psiri oli täynnä graffitein koristeltuja seiniä ja toinen toistaan viihtyisämpiä kuppiloita sekä persoonallisia baareja. Ilta alkoi hämärtyä ja kaupunginosa alkoi vasta pikkuhiljaa heräilemään. 





Monastiraki-aukion liepeillä sijaitseva 360 DEGREES Coctail Bar on turistien keskuudessa suosittu näköalaterassi, josta on huikaisevat näkymät Akropolin kukkulalle sekä ympäröivään keskustaan. Yleensä soolomatkailijana jätän cocktailit väliin, mutta tällä kertaa tein poikkeuksen: 


Bellini Sgroppino piti sisällään persikka-raparperisorbettia, limeä ja proseccoa. Nam! Tätä siemaillessa oli ihana seurata auringon painumista mailleen ja kaupungin valojen syttymistä pimenevässä illassa. 




Majoitukseni Artemiksessa


Artemikseen päästäkseni olin sopinut emännän kanssa, että otan keskustasta metron lentokentälle, josta hänen on helppo minut hakea. Nyt se tuli siis testattua, mutta ilman stressiä koneeseen ehtimisestä! Perillä minua odotti rauhallinen ja hiljainen naapurusto, omakotitalon yläkerrassa sijaitseva erillinen huoneisto omalla sisäänkäynnillä, mannermainen aamiainen, tervetuliaisjuomat ja pehmeä sänky! Parvekkeelta aukesi tällainen näkymä: 

Niin hiljaista ja rauhallista. 

Aamulla sain herätä aamuruskoon ja keittää suodatinkahvini levänneenä. Kiitollisuus kaikesta kokemastani täytti mielen: en olisi voinut toivoa parempaa lomaa. Sain nähdä ja kokea aivan valtavasti vajaan kolmen viikon aikana, ja kaikki meni hyvin. Ensimmäinen, mutta ei varmasti viimeinen saarihyppely takana! 





Kommentit

  1. Vaikka monet Kreikan saaret näyttävät todella kauniilta ja varmaasti monilla niistä viihtyisi hyvin, niin silti Ateena taitaa kiinnostaa itseäni vielä enemmän. Erityiesti Akropolis ympäristöineen olisi hienoa pääästä näkemään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onhan se oikea aarreaitta varsinkin historiasta ja kulttuurista kiinnostuneelle! Ja voi matkustaa ympäri vuoden ☺️

      Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit