Ihastuttava Ios

Ihastuttava Ios



Kohti tuntematonta 


Suunnitellessani matkareittiäni, huomasin että Iosille pääsi Santorinilta erittäin edullisesti, ja tarjolla oli myös hyvin kohtuuhintaista majoitusta. Mielessäni ylläolevan kuvan näkymä, varasin lipun Blue Star Ferriesiltä ja ajattelin, että käydään Ioksella katsomassa tämä kuuluisa auringonlasku! Silloin ajattelin, että luultavasti en viihtyisi saarella montakaan päivää, joten varasin heti seuraavaksi päiväksi samalta laivayhtiöltä lipun Parokselle (arvoin jonkin aikaa Paroksen ja Naksoksen välillä). Voi, kuinka väärässä olinkaan! 

Saavuttuani pikkuruiselle Iokselle Santorinin hälinästä, aloin välittömästi rentoutua ja uppoutua autuaaseen lomatunnelmaan. Majoituspaikkani Helios Pension:in isäntä oli minua vastassa, vaikka saavuin aikaisin aamulla, reilusti ennen virallista sisäänirjautunisaikaa. Itse hotellille oli matkaa vain noin 1,5km satamasta. Kyseessä oli perinteinen kreikkalainen pieni hotelli, jonka olin varannut bookingista 29€/yö -hintaan. Isäntäpari oli erittäin ystävällinen ja oli upeaa, että huone oli valmiina odottamassa aikaisesta saapumisajankohdastani huolimatta!


Ios Chora


Päivä aukeni kirkkaana ja tuulisena. Suuntasin bussipysäkille satamaan, josta bussit kulkivat niin Choraan eli pääkylään, kuin myös suosituimmille rannoille. Olin päättänyt etsiä tieni etukäteen näköalapaikalle, kolmen kirkon kukkulalle, jotta en myöhästyisi h-hetken tullen. Bussi kaarsi ylös mutkittelevaa reittiään, ja tunsin pitäväni Ioksesta koko ajan enemmän. Keskustan aukiolle tultuani bongasin kirkot ylhäällä kukkulalla ja lähdin suunnistamaan niitä kohti vanhan kaupungin kujia pitkin. 


Panagia Gremiotissa-kirkon edustalta aukesi mykistävät näkymät Choran yli:


...ja satamaan. 


Jalkauduin takaisin Choran päätielle ja otin seuraavan bussin satamaan. Katselin haikeana Ioksen paratiisirannoille suuntaavia busseja, jotka täyttyivät turisteista. Tiesin, että täällä olisin viihtynyt pidempäänkin! Ranta odotti minuakin, tosin tyydyin sataman kupeessa sijaitsevaan, pehmeähiekkaiseen Paralia Gialos:iin, jossa oli mukavaa seurata isojen risteilyalusten saapumista Ioksen pikkuiseen satamaan. Siihen näkymään kiteytyi Kykladien tunnelma jollain liikuttavalla tavalla. 


Auringonlasku Panagia Gremiotissan kirkolla


Rentouttavan, lokoisan rantapäivän jälkeen otin jälleen bussin Choraan, kävin ostamassa hieman evästä ja lähdin vaeltamaan läpi vanhan kaupungin kohti kukkulalla sijaitsevaa kolmea kirkkoa. En toki ollut yksin, taaskaan :-) 


Mykistävän kaunista.


Kykladeilla auringonlaskuissa vain on jotain erityistä. Täällä se oli karu kauneus, valkoisiksi kalkitut kirkon tornit, aava meri ja hiljalleen heräilevä Ioksen yöelämä. 

Reissun ensimmäinen gyros


Ioksella törmäsin ensimmäistä (ja ainoaa) kertaa reissullani suomalaisiin! Hyppäsin pois bussista satamassa, ja bussiin menevä nuoripari puhuikin tuttua kieltä :-) Pariskunta oli Apollomatkojen kautta lomalla, vaihdoimme muutaman sanan ja oli kuin olikin virkistävää jutella hieman suomeksi. Tykkään matkustaa yksin, enkä varsinaisesti hakeudu ihmisten seuraan matkoillani, mutta tällaiset pienet tapahtumat piristävät kuitenkin paatunuttakin soolomatkaajaa. 

Illan hämärtyessä päätin turvautua Tripadvisorin ravintolasuosituksiin ja istahdin nauttimaan sataman gyros-tarjonnasta. Ioksen tunnelma oli ihana. Tänne haluaisin palata joskus uudelleen, paremmalla ajalla. 














Kommentit

  1. Totta, todella upeitaauringonlaskuja! Ja kauniilta näyttää saari kyllä muutenkin! Hienosti sopivat nuo purjeveneetkin tuohon kauniiseen maisemaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ios oli kaunis, ja sen maine pelkästään bilesaarena antaa vähän yksipuolisen kuvan.. minulle sen tunnelma yllättäen osui ja upposi! Vahingosta onneksi viisastuu, seuraavalla kerralla varaan varmasti joka saarelle vähintään sen 3 päivää 😅

      Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit