Kykladien saarihyppelyn startti 2021

Kykladien saarihyppelyn startti 2021


Kauan kaivatut Kykladit 


Toteutin pitkäaikaisen haaveeni Kykladien saarihyppelystä syyskuussa 2021. Aikaa oli 10 päivää ja reitti sisälsi kunnianhimoiset 4 saarta: Milos, Santorini, Ios ja Paros. Kykladien jälkeen suuntasin vielä Joonianmeren vehreään Lefkakseen, jossa vietin 6 kokonaista päivää. Tämä oli ensimmäinen saarihyppelyni ja omatoimimatkani Kreikkaan.  



Matkaan valmistautuminen


Valmistelin matkan melko tarkkaan alusta loppuun asti kotisohvalta käsin, sillä kyseessä oli ensimmäinen saarihyppelyni. Matkan suunnitteluhan oli terapiaa jo sinällään. Lauttaliput varasin kalliilla Direct Ferriesin kautta, koska sivu nyt sattui olemaan suomeksi ja se teki asiasta ihanan helppoa. Suurin osa majoituksista oli Bookingin kautta paria Airbnb-asuntoa lukuunottamatta. Puhelimen kalenterimerkinnöissä oli omat muistiinpanot: mihin mennä, osoitteet, mikä bussi ottaa jne. joten ei haitannut vaikka käänteitä oli paljon; aivot saivat silti rauhassa vaipua lomamoodiin. 



Alusta asti oli selvää, että lähden matkaan pelkillä käsimatkatavaroilla. Reppuni on Hagflösin Tight Large, joka ei ole varsinainen käsimatkatavaroiden maksimointi-reppu mutta mahtuu takuuvarmasti lentoyhtiöiden rajoituksiin. Tavarat joutui suunnittelemaan siis todella tarkkaan. Kirjoitin aiheesta myös oman postauksen!


Pireuksen satamaan


Olin varannut Aegean Airlinesin suorat lennot Ateenaan hintaan 219€. Lento oli perillä iltapäivällä. Lentokentältä suuntasin lähteville busseille. X96 vei Pireuksen satamaan, josta oli varannut pikku huoneen itsepalvelusisäänkirjautumisella huokeaan hintaan 28€/yö. Lautta Milokselle lähti seuraavana aamuna klo 7.00 ja Zante Ferriesin terminaalille käveli asunnoltani 10 minuutissa. Kävin ostamassa vielä hiukan iltapalaa ja eväitä  huomista 6 tunnin laivamatkaa varten. 

Yöunet jäivät lyhyiksi, sillä pyrin tietysti olemaan satamassa ohjeiden mukaisesti reilua tuntia aikaisemmin. Lauttamatkustuksen lisäksi uutta oli myös Covid-sertifikaattien tarkistus lauttaan mennessä,  joka oletettavasti tulisi pidentämään jonotusaikaa entisestään. Minulla oli printattuna todistus negatiivisesta pcr-testistä (voimassa 72 tuntia), jonka turvin selvisin niin lennon kuin ensimmäisen lauttamatkanikin. Saarten väliseen liikkumiseen riitti self test ja täytetty lomake negatiivisesta tuloksesta. Kaiken kaikkiaan tein matkan aikana 3 self test:iä ja viimeiselle etapille Paros-Ateena otatin antigeenitestin hintaan 20€, sillä olin menossa toiseen saariryhmään (ilmeisesti self test olisi riittänyt, sillä Lefkasta ei käytännössä lasketa saareksi, koska sinne mennään tietä pitkin :-) kukaan ei myöskään kysynyt testiä missään vaiheessa. Matkustin siis bussilla.) Zante Ferriesin lautta lähti melkein 2 tuntia myöhässä aikataulustaan, mutta niin starttasi vihdoin matkani Kykladeille 1.9.2021. 


Tämä kaunis auringonlasku bussin ikkunasta toivotti minut tervetulleeksi Kreikkaan kahden vuoden tauon jälkeen. Matkasta ei voisi tulla mitää muuta kuin onnistunut. Seikkailu alkakoon! Ihana Kreikka! 

Kommentit

  1. Matkustimme vuonna 2020 kesällä useita viikkoja Alpeilla eri maissa, kun koronaluvut olivat hyvin matalia. Vuonna 2021 ei juuri matksutettu ulkomailla ja itse asiassa olen tehnyt vain yhden koronatestin, joka tapahtui Suomen ja Norjan rajalla, kun kävimme Pohjois-Norjassa. Minua kiinnostaisi kysyä, mitä esimerkiksi Kreikassa olisi tapahtunut, jos kesken reissun olisikin tullut positiivinen testitulos?

    VastaaPoista
  2. Kreikka oli avautunut matkailijoille toukokuussa, ja kesän aikana koronaluvut olivat tietysti turismin myötä lähteneet nousuun. Kykladien alue oli tuolloin punaista aluetta joten ennen matkaan lähtöä joutui miettimään kyllä moneen kertaan, haluaako riskiä ottaa. Riskaabeleimpia tilanteita olivat varmasti siirtymät: lauttoihin mentäessä ja sieltä poistuessa turvavälien noudattaminen oli hankalaa. Tein myös kaksi pitkää bussimatkaa (missä noudatettiin onneksi turvavälejä ja maski oli pakollinen). Samaan aikaan otsikoissa olivat Kreikan valtion kustantamat Koronahotellit, sellaisessa sitten loppuloma olisi vietetty, mikäli matkan aikana olisi altistunut virukselle. Toisaalta juuri jatuva testaus ja sen mahdollistama tieto siitä, että ei kanna eikä tartuta virusta, toi turvallisuuden tunnetta. Matkailu on Kreikalle niin tärkeä elinkeino, että sen mahdollistaminen turvallisesti halutaan taata kaikin keinoin -ja sen saattoi kyllä aistia. Vaikka omalla toiminnalla onkin paljon vaikutusta, voi matkassa joskus olla myös yksinkertaisesti huonoa tuuria. Ja riski saada ja tartuttaa kasvaa aina kun kotioven sulkee. Lomalla sai kuitenkin nauttia myös niistä hetkistä, kun maailmalla jylläävä epidemia painui jonnekin aivan taka-alalle ja tilalle tulivat rentoutuminen, luonnon kauneus, lämmin aurinko ja meren aaltojen rauhoittava ääni. Se jos mikä teki hyvää sielulle ja mielelle!

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit